Over ons

St. Bedrijvencentrum 'de HOEKSEIZE'

St. Bedrijvencentrum 'de HOEKSEIZE'

 • Stacks Image 124
 • Stacks Image 127
 • Stacks Image 79
 • Stacks Image 159
 • Stacks Image 162
 • Stacks Image 77
 • Stacks Image 218
Stacks Image 90

Over onze Stichting en visie

Aanleiding en start in 2000 van Stichting 'de Hoekseize', was dat er voor starters of kleinere ondernemers weinig of zeer beperkte mogelijkheden waren om een stuk(je) bouwgrond te bemachtigen om een bedrijfsgebouw te realiseren. De 'Hoekseize' kon met zogenaamde 5B gelden een gebouw realiseren waarin toen primair startende ondernemers tegen een aantrekkelijke huur hun start konden maken.

Inmiddels voorziet 'de markt' weer in voldoende mate in die behoefte en heeft de Stichting haar focus verlegd naar ontwikkelingen in het gezellige en knusse centrum van Workum.
Om te voorkomen dat de middenstand meer en meer verdwijnt uit het centrum heeft de Stichting onder anderen destijds een deel van het voormalige 'Wymertshof' gekocht en daar een tweetal winkels met bovenwoningen (Appartementen) gerealiseerd en drie jaar geleden heeft de Stichting de voormalige woning van de familie de Jong tegenover het Jopie Huisman museum gekocht en daar de panden gesplitst waardoor er een tweede winkel gerealiseerd werd met een fraaie (monumentale) bovenwoning.

De Hoekseize

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle onderneming is een goede ligging van het bedrijf. Juist vanwege deze eis is gekozen voor een terrein op het ruim opgezette en goed ontsloten bedrijvenpark De Horsa. Voor het complex kunnen we beschikken over een uitermate geschikt gelegen kavel aan de Hoekseize. Het gebouw is zichtbaar vanaf de provinciale weg N359 Lemmer-Bolsward-Leeuwarden. Andere bedrijven op het industrieterrein De Horsa zijn o.a. de Zuivelfabriek Friesland-Campina, enige aannemersbedrijven, transportbedrijven en bedrijven in de scheepsbouw. In de toekomst zal een nieuw aan te leggen parallelweg de bereikbaarheid optimaliseren.

Bedrijfsunits

De Stichting beschikt aldaar over een 4-tal bedrijfsunits. Kenmerken zijn:
 • Per unit een eigen straatnummer (adres)
 • Per unit een oppervlakte groot 7,5 x 15 + 112,5 m2 bedrijfsvloeroppervlak.
 • Een inwendige hoogte van 5.50 m.
 • De mogelijkheid voor de huurder tot het maken van een tussenzolder over een gedeelte van de unit (de eisen welke hieraan gesteld worden staan vermeld in de huurvoorwaarden)
 • Een eigen toiletvoorziening
 • Een eigen meterkast met aansluitingen voor gas, water, elektriciteit en telefoon, van waaruit de huurder installaties vanuit eigen behoefte kan aanleggen
 • De mogelijkheid tot het maken van een eigen kantoorruimte/ kantine
 • Een bedrijfsdeur groot 4.10 x 4.10 m. Met daarnaast een eigen toegangsdeur.

Monumentale panden Noard 9 en 9a

Daarnaast heeft de Stichting in eigendom het monumentale pand Noard 9 en Noard 9a in Workum, waarin gehuisvest is: een cadeauwinkel beneden en een (monumentale) bovenwoning met een zeer ruime tuin.Stacks Image 152
Noard 9

Winkelunits Noard 39a en Noard 39b

Voorts heeft de Stichting nog in eigendom een tweetal winkelunits aan het Noard 39a en Noard 39b waarin momenteel gevestigd zijn een Bloemenwinkel en een Schoonheidssalon ook de beide Appartementen boven deze winkels behoren tot het bezit van de Stichting.
Ook de beide Appartementen Noard 39C en Noard 39D boven deze winkels behoren tot het bezit van de Stichting.
Stacks Image 148
Noard 39 a en 39b. Daarboven de appartementen 39c en 39d.
Stacks Image 212
Noard 9 en 9a
Stacks Image 210
Noard 39 a en 39b. Daarboven de appartementen 39c en 39d.
Stacks Image 214
Noard 9
Stacks Image 216
Noard 39 a en 39b. Daarboven de appartementen 39c en 39d.
Stacks Image 233
Winkelpand Noard 27 en bovenwoning Noard 27a
Stacks Image 227
Winkelpand Noard 27 en bovenwoning Noard 27a

Het stichtingbestuur

dhr. H. de Haas - voorzitter
dhr. D. de Boer
dhr. H. Bandstra - secretaris/ penningmeester
dhr. S. Ybema
dhr. M. Visser.

Gegevens

Snakkerburen 1
8711 EV Workum

Tel. 06-51267786 (secretariaat dhr. H. Bandstra)
E-mail info@hoekseize.nl

K.V.K. 01085447
Stacks Image 112